Xiaomi Redmi Note 5 Pro – budget is nog beter geworden

Met de Xiaomi Redmi Note 5 Pro neemt Mi revanche op de kritiek die vaak wordt geuit op de kwaliteit van de camera’s. Met liefst 3 camera’s en ledflitser kun je met dit toestel mooie foto’s maken. Op deze pagina zetten wij alle specificaties van deze fotogenieke Xiaomi Redmi Note 5 Pro op een rij.

Hoe ziet de Xiaomi Redmi Note 5 Pro eruit?

Dit toestel meet 158,6 bij 75,4 bij 8,1 millimeter. Het scherm is 5,99 inch en beslaat 77,4% van het front. Dit front is van beschermend Gorillaglas gemaakt. De rest van het materiaal is aluminium. In totaal weegt de telefoon 181 gram. Een ander kenmerk van dit toestel is de gelijkenis met de iPhoneX. Dit komt met name door de verticale camerapositie en kenmerkende notch. De ronde hoeken geven deze mobiele telefoon nog meer premium-uitstraling.  Je kan deze Note 5 Pro aanschaffen in de kleuren Zwart, ‘Champagnegoud’,  ‘rozégoud’ en ‘waterblauw’

Meer dan interessante Xiaomi-dealsBekijken
Xiaomi Redmi Note 5 Pro, de budgettelefoon met premium opties
De voorzijde en achterzijde met typerende notch van de Xiaomi Redmi Note 5 Pro

Wat zijn de technische specificaties van deze Xiaomi Redmi Note 5 Pro?

Met een 16 Megapixel touchscreen Full-HD (1080*2160pixel) scherm met 403 dpi heeft deze telefoon een zeer helder en scherp beeld. Van binnen valt hier de Snapdragon 636 processor op. Voorheen werkte Xiaomi in dit segment met chips uit de 4-serie. Deze telefoon zal in vergelijking aanmerkelijk sneller zijn. Het toestel is voorzien van een niet verwijderbare Li-Po 4000mAh batterij. Hoewel het energieverbruik afhankelijk is van hoe intensief je de telefoon gebruikt zorgt de batterij in combinatie met snelle chip er in dit geval voor dat je minder vaak hoeft op te laden.

Haar besturingssyteem is MIUI 9, gebaseerd op Android Nougat 7.1.2. Dit type zal uiteraard meegenomen worden in de komende roll-out van MIUI 10. Het werkgeheugen is in twee uitvoeringen, 4 of 6 GB RAM, te kiezen. Het standaard ingebouwde geheugen van deze telefoon is met 64 GB ruim. Dit kan worden uitgebreid tot 256GB door het gebruik van een Micro-USB. Waar eerdere types het USB-slot apart hadden voorzien is dat bij de Redmi Note 5 Pro niet het geval. Hier moet de Micro-USB bij gebruik in de port voor de tweede SIM-kaart worden gestoken. Dit is minder gebruiksvriendelijk.

Hoe zijn de prestaties van de camera van de Xiaomi Redmi Note 5 Pro?

Met een dual-camera van 12 en 5 Megapixel op de achterzijde kun je goede foto’s maken. Daarbij is de dual-camera voorzien van autofocus, handmatige focus, gezichtsherkenning, geotagging en een LEDflits. Aan de voorzijde is een 20 Megapixel selfiesnapper geplaatst. Deze tweede camera gebruikt 1080 pixels en ook een LED-flits. De 1080 pixel video kan 30 beelden per seconde maken.

Voor het geluid is ook gezorgd door de ingebouwde microfoon. Om het geluid direct te beluisteren is er een ingebouwde speaker. Ook kun je de 3,5 mm Jack gebruiken om andere apparatuur aan te sluiten.

Wat valt verder op aan de Xiaomi Redmi Note 5 Pro?

Deze telefoon is geschikt voor 4G-netwerken, Wifi en Bluetooth. Daarbij zijn er diverse geo-toepassingen en kompas ingebouwd. je kunt deze telefoon dus ook prima gebruiken om te navigeren. Deze mobiel wordt beveiligd door een fingertouchsensor. Die is op de achterkant, bij de camera, ingebouwd. Tot slot heeft dit toestel, zoals gezegd een aansluiting van 2 SIM-kaarten. Helaas zal je er dus maar 1 kunnen gebruiken als je extra geheugen wilt.

Wat kost de Xiaomi Redmi Note 5 Pro en waar kan je hem kopen?

Deze telefoon wordt nog niet aangeboden door webwinkels. Wij verwachten dat dit toestel vanaf eind februari te bestellen is. Ook zal dan de definitieve verkoopprijs bekend worden. Volgens analysten ligt de prijs onder de EUR 300,-. We wachten dit af en houden je uiteraard op de hoogte.

Xiaomi aanbiedingen

Extra korting op Xiaomi Mi Max 2 met kortingscode '4BGMAX2'.
Geldig tot 30/04/2018.

Altijd op de hoogte van het laatste Xiaomi-nieuws en de beste deals?

Schrijf je dan snel in voor de GRATIS nieuwsbrief!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Niet klikken!

Seintje als de Xiaomi Mi Mix 2S beschikbaar is?

Xiaomi Mi Mix 2s het verwachte scherm-ontwerp
Schrijf je dan hieronder in en wij sturen je een mailtje!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Niet klikken!

Seintje als de Xiaomi Mi 6X beschikbaar is?

Schrijf je dan hieronder in en wij sturen je een mailtje!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Niet klikken!

Xiaomi Redmi Note 5

Wil jij op de hoogte gehouden worden rondom de Xiaomi Redmi Note 5, schrijf je dan gratis in!
Yes, hou me op de hoogte
Geen zorgen, we spammen niet!

Seintje als de Xiaomi Mi 7 beschikbaar is?

Schrijf je dan hieronder in en wij sturen je een mailtje!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Niet klikken!

Seintje als de Xiaomi Mi Band 3 beschikbaar is?

Schrijf je dan hieronder in en wij sturen je een mailtje!
Inschrijven
Geen zorgen, we spammen niet!
close-link
Niet klikken!